Нова тв Стотици варненци излизат на трети пореден протест срещу изсичането на защитена

...
Нова тв
Стотици варненци излизат на трети пореден протест срещу изсичането на защитена
Коментари Харесай

Стотици варненци излизат на пореден протест срещу изсичането на защитена гора

 Нова тв Стотици варненци излизат на трети следващ протест срещу изсичането на предпазена гора в околност Коджа Тепе. 

Протестиращите ще се съберат на 27 февруари (събота) от 11:30 ч. (в региона на супермаркет " Макао " ) в центъра на квартал " Виница ".

Протестиращите упорстват за неотложно прекъсване изсичането на защитната гора, възобновяване й и връщане на формалния й статут.

Районът в околност Коджа Тепе е горист изкуствено през 1951 година Това се случва след серия свличания на земни маси и наводнения в няколко варненски квартала, в това число курорта " Св. Св. Константин и Елена ". По подозрителен метод, съгласно протестиращите, комерсиално сдружение съумява да придобие терени през годините и да промени техния статут. В момента е изсечена голяма повърхност от укрепващата прилежащия склон гора. Там се възнамерява строителство, против което се афишират протестиращите. Живеещите в региона предизвестиха на предишни два митинга, че продължаването на плана за застрояване заплашва имуществото, живота и здравето на стотици фамилии. Унищожаването на защитната гора е причина за предизвикателство на свлачищни процеси, които ще нанесат вреди за десетки милиони, сигнализират протестиращите варненци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР